Saturday, November 14, 2009

Cara mudah Install Windows 7 Menggunakan Pendrive


SUMBER: http://ITnTechnology.blogspot.com



[Image: windows-7-aurora-green-wallpaper.jpg]

Menginstall Windows menggunakan pendrive lebih cepat dan teratur berbanding menggunakan DVD.Ikuti cara-cara menginstall Windows 7 menggunakan pendrive:

-Download Windows 7 USB/DVD Download Tool
-Install program tersebut seperti biasa.

[Image: windows71.jpg]

-Buka program tersebut dan klik pada Browse

[Image: windows72.jpg]

-Kemudian cari file windows tersebut dan klik Open.

[Image: windows73.jpg]

-Setelah fail telah dipilih, klik pada USB device.

[Image: windows74.jpg]

-Pilih device yang anda ingin gunakan untuk menginstall Windows 7 dan klik pada Begin copying.

[Image: windows75.jpg]

-Tunggu sehingga proses dan selesai.
-Kemudian anda boleh menginstall Windows 7 menggunakan pendrive anda.

**Dicadangkan cadangkan pkai pendrive 4gb ke atas. file installer yang 946KB

**Software utk window vista ngn xp tak ada ker? Kalau tak silap utk XP leh pakai USB_multiboot_10. kalu tak silap la.... cara penggunaannyer lebih kurang cam post nih...

Aku install window 7 ok jer...mmg bgus laa...memudahkan tak perlu guna cd....Jika ada error tu maybe pendrive tak cukup besar sebab window 7 aku wat guna pendrive 8 giga pas aku wt menda alah ni aku check pendrive aku dah mkn space 5G lebih. korang boleh cuba guna pendrive size besau...Insyallah berjaya.


2 comments:

snr1431 4:21 PM  

link untuk download x leh pakailah..

Highlander TurSina 4:43 PM  

ikuti ni dan dah diupdate

http://download.cnet.com/Windows-7-USB-DVD-Download-Tool/3000-18513_4-10972600.html

  ©Template by Dicas Blogger.